people

Een dag uit het leven van Maureen als Projectmanager

Door: Maureen Overbeek Bloem // Projectmanager

Wie is Maureen?

Maureen is al ruim 10 jaar betrokken bij prospex. Door de jaren heen heeft ze meerdere rollen eigen gemaakt. Op dit moment zet ze zich in om de juiste mensen aan te trekken. Ze weet precies wat we nodig hebben als specialist in B2B leadgeneratie. “Ik praat met veel mensen, maar het zijn toch de ondernemende kandidaten die ambitieus, creatief en commercieel zijn die ik bij prospex vind passen!”

Voorheen waren we vooral afhankelijk van externe partijen, maar pakken nu 90% van de werving en selectie zelf op. “Met succes kan ik je vertellen. Want, zo kiezen we de echte duurzame werkrelaties uit.” We groeien hard op dit moment, dus hebben we de juiste mensen nodig. “Waar ik in gesprekken echt nieuwsgierig naar ben is wat kandidaten drijft, wat hun ambities zijn en wie ze zijn als mens. Competenties? Die komen later wel aan bod.”

‘Ik ben benieuwd waar iemand staat en naartoe wil. Daarom ga ik bij de kennismaking voor een persoonlijk gesprek’

Geen sollicitatiegesprek

Snel scoren en vacatures vullen; daar houd Maureen niet van. “Je kijkt dan niet naar de mens achter de kandidaat.” Tijdens de kennismaking gaat ze juist voor een oprecht, persoonlijk gesprek. Om er zo achter te komen waar iemand staat, naartoe wil en wat echt belangrijk is in zijn/haar leven. Sluit dat aan bij onze visie, dan is het een match. “We werken voor meerdere klanten tegelijk. Sales zit in ons DNA, dus is het handig dat je commercie leuk vindt, van een beetje afwisseling houdt en graag multitaskt.” Het is voor Maureen dan ook geen sollicitatiegesprek; ze wil een vertrouwensband opbouwen. Voelt het aan beide kanten goed, dan komen er meerdere gesprekken. Dan komen je competenties vanzelf aan bod.

Out-of-the-box

“Al die open gesprekken maken mijn werk zo leuk!” Als recruiter is Maureen de voordeur van prospex. Een CV is voor haar niet leading, ze gebruikt ze meer om leuke haakjes voor het gesprek te vinden. “Inmiddels heb ik geleerd dat je niet hoeft te zoeken naar het perfecte plaatje. Je moet wel verder kijken dan de eerste indruk.” Als je mensen labelt kun je goede kandidaten laten schieten.

Kandidaten die net als ons out-of-the-box willen denken; mensen die van elkaar verschillen. “Je bent hier vrij om te zijn wie je bent en te denken wat je denkt. Juist leuk, want zo kom je tot de beste resultaten. Mijn taak is om dit soort karaktereigenschappen naar boven te halen. Overtuigen ga ik je niet, ik laat je soms wel nadenken. Want, uiteindelijk is het aan jou of je bij ons past!”

‘Het is altijd onze intentie om mensen aan te nemen die zich willen blijven ontwikkelen’

Past prospex bij jou?

“Wat het zo’n gave werkplek maakt, is dat je ontzettend veel kunt leren. En laat me je vertellen dat je nooit stil zit, je groeit zo hard als je zelf wilt.” Je krijgt alle ruimte voor eigen initiatief, om te ondernemen en om fouten te maken. Een goede basis voor jou als toekomstige ondernemer. “Voor mij voelt het als een thuis. Iedereen is super betrokken en successen vieren we samen. Met gezellig borrels, uitjes, etentjes en zelfs een mini vakantie naar een andere land!”