Geschreven door:

Maxim Spek

Oprichter

Maxim Spek

Blogartikel

We hebben een website! Vertel me nu aub wie er naar kijkt!

Menig B2B bedrijfsleider is zich (tot op zekere hoogte) bewust van de kansen en mogelijkheden die Online met zich meebrengt. Het stapsgewijs integreren van Online in het kader van de eigen bedrijfsvoering ligt een stuk moeilijker.


Meer sales uit je b2b website halen

  • Wat kan Online de volgende jaren toevoegen aan mijn bedrijf?
  • Hoe sluit Online aan bij mijn bestaande offline activiteiten?
  • Kan Online de effectiviteit van mijn cold calling team verhogen?
  • Heeft onze nieuwe website het gewenste resultaat en halen we daar voldoende uit?
  • Resulteren de (nu nog vaak experimentele) SEO en SEA investeringen in extra omzet?
  • In welke mate moet ik nog langer investeren in beurzen en netwerk evenementen?
  • Hoe krijg ik het gat tussen marketing en sales gedicht?

Marketing automation is hot. Maar niet voor iedereen.

Marketing automation is een hot topic onder Online Marketing professionals. Terecht denk ik dan, want wie wil er geen omni-channel marketing oplossing waarbij je op elk moment precies weet wie je wat – al dan niet automatisch - moet vertellen om de verkoop de stimuleren?

Lang niet alle bedrijven zijn toe aan marketing automation. In zijn meer geavanceerde vorm vergt het een geïntegreerde inzet van offline en online instrumenten, content marketing en social media. Een nieuwe manier van werken ook, met de nodige investeringen, resources, kennis en kunde. Een uitdaging zo blijkt(1).

ProSpex, een ervaren B2B Marketing en Sales speler onderscheidt 4 ervaringsniveaus en onderstreept het belang om te groeien zonder stappen over te slaan(2,3).

prospe ervaringniveaus 

 

Welke instrumenten inzetten?

Mensen zijn op zoek naar een mix van middelen, welke ze kunnen overzien, implementeren, onderhouden en gebruiken zonder ingrijpende veranderingen in het bedrijfsproces, alsook aansluiten bij de huidige manier van werken.

Voor het merendeel van de bedrijven betekent dit aan de slag gaan met een aantal eenvoudig te gebruiken tools. Denk daarbij aan een eenvoudige CRM oplossing, ‘tracked emails’ en ‘website analytics’.

Meer Sales uit je B2B website halen. Met Beelert.

Steeds vaker wordt er geïnvesteerd in de ‘look-and-feel’ van de website. Goed nieuws, ook al kan het vaak best zonder gouden randje. Minstens zo belangrijk is te weten wie er langskomt op de website - veelal hebben we geen idee welke bedrijven zich daadwerkelijk actief op de website oriënteren en waarin ze interesse vertonen. Jammer wanneer je weet dat er vaak interesse is, maar er geen contact wordt opgenomen.

ProSpex beschouwt de website als een belangrijk instrument voor leadgeneratie. En het stelt vast dat 88% van ondervraagde organisaties (die iets meten), alleen het klikgedrag of de duur van een website bezoek meet met bijvoorbeeld Google Analytics.  

analyeert uw organisatie sitebezoekersBron: ProSpex. (2015). Leadgeneratie anno 2015. www.prospex.nl/trendrapport2015

Met Beelert krijgen B2B bedrijven inzicht welke bedrijven/organisaties (prospects, klanten) hun website bezoeken, waar ze naar op zoek zijn en hoe ze eenvoudig kunnen gecontacteerd worden. Zo ondersteunen ze hun outbound Sales activiteiten, leadgeneratie en marketing-to-sales conversie.

Concreet beantwoordt Beelert daarmee 3 essentiële vragen.

  • Hoe kan ik mijn Sales funnel verbreden? Steeds meer professionals oriënteren zich online. Hoe zorg ik ervoor dat aantoonbaar geïnteresseerde bedrijven die zich actief op mijn website oriënteren, maar geen berichtje achterlaten of bellen, ook in mijn Sales funnel terecht komen?
  • Hoe kan ik mijn accountmanagers helpen prioriteren? Iedereen die ooit in Sales heeft gewerkt weet het – het is een uitdagende baan. Mensen zijn beleefd, durven vaak geen nee te zeggen. Welke van de bedrijven waarmee  recent contact heeft plaatsgevonden oriënteert zich op mijn site en heeft daadwerkelijk interesse? Waarin zijn ze geïnteresseerd?
  • Hoe van koud naar warm bellen? Koud bellen is een kunst, arbeidsintensief en het levert niet altijd het gewenste resultaat op. We bellen liever lauw of warm. Met mensen die een white paper hebben gedownload en hun telefoonnummer of email adres hebben achtergelaten, of op basis van (vaak prijzige) aangekochte bedrijvenlijsten. Bellen met de bedrijven die zich actief oriënteren op de website en gezonde interesse vertonen, zijn op zijn minst een natuurlijke aanvulling.

Klantervaringen.

Marco Vrijburg   Marco Vrijburg - CEO Reasonnet

 “Erg waardevol voor mijn sales team en een aantal van mijn klanten gebruikt het inmiddels ook.”

Jan Flens   Jan Flens - CEO Drake&Farrel

“Beelert geeft mij een mooi inzicht in welke partijen er daadwerkelijk interesse hebben in mijn business.”

Luc Hullegie   Luc Hullegie - CEO B2B Secure

“Ons sales team en ikzelf gebruiken Beelert op dagelijkse basis voor inbound en outbound actviteiten.”

Samenwerking tussen ProSpex en Beelert.

Door Beelert te integreren in zijn aanbod zorgt ook ProSpex ervoor dat zijn klanten een goede gevulde Sales funnel krijgen met maximaal ondersteunde accountmanagers die niet langer koud hoeven te bellen.

Maxim Spek - CEO ProSpex:

“De Beelert tool is de perfecte ondersteuning voor onze klanten die meer uit hun website willen halen en een extra source voor leadgeneratie wensen. Beelert is een technologisch geavanceerd, maar eenvoudig te gebruiken web applicatie die helpt om de investering in online ook daadwerkelijk om te zetten in extra business. Ook voor onze klanten met internationale activiteiten en stakeholders”.

Voor het ProSpex ‘Lead- generatie anno 2015’ rapport ga www.prospex.nl/trendrapport2015

Thijmen van der Linden - Partner Director Beelert:

“ProSpex is een ervaren B2B Marketing en Sales speler. We helpen hen graag met de verdere verrijking van hun propositie en we zijn ervan overtuigd dat een groot aantal van hun klanten snel meer omzet zullen genereren met minder moeite.”

Voor een 14 daagse vrijblijvende Beelert trial, ga naar www.beelert.com

Bronnen.

(1) Nawijn, J. (2015). Waarom marketingautomatisering niet de oplossing is. www.marketingfacts.nl/berichten/waarom-marketingautomatisering-niet-de-oplossing-is
(2) ProSpex. (2015). Leadgeneratie anno 2015. www.prospex.nl/trendrapport2015
(3) Edwards, R. (2015). ProSpex Masterclass van e-mailmarketing naar marketing automation verslag. http://www.prospex.nl/kennisbank/blog/prospex-masterclass-van-emailmarketing-naar-marketing-automation-verslag

Over Beelert. Beelert is een in Nederland gevestigde cloud service provider die (nationale en internationale) business-to-business (B2B) organisaties helpt met de conversie van marketing naar sales. Beelert is internationaal actief, investeert intensief in R&D en groeit met behulp van partners. www.beelert.com

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven