Geschreven door:

Ron Betist

Sales & Leadgeneratie specialist

Ron Betist

Nieuws

PERSBERICHT: Gemeenten zetten zakelijk elektrisch rijden in hogere versnelling

Bij bedrijven bestaat nog veel onbekendheid bij het inzetten van zakelijke elektrische mobiliteitsoplossing. Deze is essentieel voor de reductie van de CO2 uitstoot binnen de stadgrenzen.

Gemeenten zetten zakelijk elektrisch rijden in hogere versnelling

PERSBERICHT 

Amsterdam, 25 September 2014 

Gemeenten zetten zakelijk elektrisch rijden in hogere versnelling

Bij bedrijven bestaat nog veel onbekendheid over het inzetten van een zakelijke elektrische mobiliteitsoplossing. Deze is essentieel voor de reductie van de CO2 uitstoot binnen de stadgrenzen.
Diverse oplossingen en subsidies zijn beschikbaar maar veelal onbekend.
Voorjaar 2014 is zakelijk marktonderzoeksbureau ProSpex ingeschakeld door de gemeentes Rotterdam, Utrecht en de Metropool Regio Amsterdam, met de opdracht het project “Boosting Electromobility” een nieuwe impuls te geven. Centrale vraag van dit project “Hoe kun je een ondernemer laten zien wat zijn voordeel is bij het overstappen naar elektrisch vervoer?”.

Vooroordelen zakelijk elektrisch transport blijken ongegrond

Bij een groep zorgvuldig geselecteerde ondernemers is de vraag gesteld op welke wijze ze gebruik zouden willen gaan maken van een electrisch mobiel alternatief. Door het gesprek met de doelgroep vanuit behoefte te voeren zijn deze werkelijke concreet gemaakt. Belangrijk resultaat van het onderzoek is dan ook dat de vooroordelen over zakelijk electrisch vervoer als ‘te duur’ en ‘niet praktisch’ grotendeels ongegrond blijken. Het blijkt dat elektrisch vervoer wel degelijk aan de verwachtingen en behoeftes van een bepaalde groep ondernemers kan voldoen. Ruim 47% van de ondervraagde ondernemers gaf in eerste instantie aan dat de actieradius essentieel is voor het besluit over te stappen naar elektrisch vervoer en transport. De opvatting dat elektrische auto’s een te klein bereik hadden bleek vaak ongegrond. Op het moment dat in detail werd bekeken welke actieradius men binnen de stadgrenzen nodig had bleek bij 35% van de ondernemers dat dit ruim binnen de beschikbare actieradius viel. Nog eens 35% blijkt daar heel dicht tegenaan te zitten. 

Fiscale voordelen

Deze praktische inzichten met daar aan toegevoegd de fiscale voordelen en interessante operationele kosten maken dat elektrisch rijden zeer aantrekkelijk en bereikbaar wordt. De gesproken ondernemers overwegen serieus over te stappen naar elektrisch vervoer. Inmiddels produceren reeds drie autofabrikanten elektrische bestelauto’s en rijden er in o.a. Den Haag en Amsterdam al elektrisch aangedreven verhuiswagens rond. Deze aanpak heeft de interesse gewekt van andere gemeenten voor het ook binnen hun grenzen stimuleren van een milieuvriendelijke wijze van transport en vervoer.

Informatiebijeenkomst n.a.v. van succes campagne 

Door het succes van de campagne is besloten het programma ook beschikbaar te stellen voor andere gemeenten. De hoeveelheid aanvragen is aanleiding voor het op korte termijn organiseren van een bijeenkomst. Alle partners die de campagne tot een succes hebben gemaakt zullen hier de werkwijze nader toelichten.  

De “Breakfast Sessie” is op vrijdag 3 oktober tussen 08.30 uur een 11.00 uur in het Amstel Hotel te Amsterdam.

Hoewel de bijeenkomst een besloten karakter heeft is het nog mogelijk hiervoor aan te melden. Bij het registreren zal aan geïnteresseerde gemeenten voorrang worden gegeven.
 
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: ProSpex BV, t.a.v. Ron Betist – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0629-563006

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven