Nieuws

ProSpex lanceert mobiele website

Er worden in Nederland steeds meer smartphones verkocht. Daarom wordt mobile marketing een serieuze zaak. Om die reden lanceerde ProSpex deze week een mobiele versie van de eigen website.

maandag, 31 oktober 2011

Er worden in Nederland steeds meer smartphones verkocht. Daarom wordt mobile marketing een serieuze zaak. Om die reden lanceerde ProSpex deze week een mobiele versie van de eigen website. De mobiele website is eigenlijk niets anders dan de 'gewone' website. Het enige verschil is dat de mobiele variant is geoptimaliseerd voor het gebruik op een klein scherm. De mobiele website herkent automatisch of er bijvoorbeeld een iPhone of BlackBerry de website probeert te benaderen en zal in die gevallen automatisch de mobiele variant weergeven.

Ten opzichte van zijn 'grote broer', heeft de mobiele website twee belangrijke voordelen: Ten eerste gebruikservaring. Het gebruik van een gewone website kan erg bewerkelijk zijn op een mobiele telefoon. Je bent als gebruiker veel aan het in- en uitzoomen op je scherm om het overzicht te houden en bijvoorbeeld het klikken op een link kan erg 'priegelig' aanvoelen. Omdat een mobiele website is geoptimaliseerd voor een klein scherm, zal de gebruikservaring hierbij beter zijn.

Ten tweede snelheid. Een gewone website heeft vaak veel grafische elementen. Aangezien de gebruiker via zijn telefoon meestal aangewezen is op een tragere verbinding, kan het laden van de site lang duren. Bij een mobiele website wordt hier rekening mee gehouden, waardoor de benodigde informatie sneller gedownload wordt.

Nieuwsgierig geworden hoe de mobiele website van ProSpex eruit ziet? Op PC of laptop is de mobiele variant via de volgende link te zien: www.m.prospex.nl

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven