Geschreven door:

Maxim Spek

Oprichter

Maxim Spek

Nieuws

ProSpex sponsort Open NK Wave Windsurfing

ProSpex sponsort het Open Nederlands Kampioenschap Wave Windsurfing. Tijdens het kampioenschap kunt u spectaculaire performances verwachten. In competitie verband is windsurfen een jurysport met stakke regels. De meest creatieve, spectaculaire, goed getrainde surfer zal winnen. Precies zoals dat in het DNA van ProSpex zit.

1 PRX nieuws ProSpex sponsort Open NK Wave Windsurfing uitgelicht

ProSpex sponsort het Open Nederlands Kampioenschap Wave Windsurfing. Tijdens het kampioenschap kunt u spectaculaire performances verwachten. In competitie verband is windsurfen een jurysport met strakke regels. De meest creatieve, spectaculaire, goed getrainde surfer zal winnen. Precies zoals dat in het DNA van ProSpex zit.
 

Over het ONK Wave Windsurfing

Na het succes van het officiele (Open) Nederlands Kampioenschap wave performance in 2013, brengen de Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) en Jumpteam Scheveningen (JTS) het ONK wave een stap verder naar een volwaardige wave tour.

De winnaar van De Essential Store ONK Wave 2014 wordt gekroond tot de Nederlands Kampioen wave. Deze nationale erkenning is alleen mogelijk door de steun van het Nederlands Watersportverbond via de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers (NVW).

Voor het verder ontwikkelen van het ONK wave wordt in 2014 steun verkregen van onze nieuwe hoofdsponsor, de Essential Store uit Scheveningen. Naast de hoofsponsor zijn per event diverse co-sponsoren gevonden. Met de steun van de sponsoren zijn we in staat het ONK Wave uit te breiden met een extra event in 2014. Deze steun maakt het mogelijk om het ONKWave een kwaliteit impuls te gegeven en de basis te leggen voor een mogelijke derde tour stop in 2015.
 

Wat kun je als toeschouwer verwachten?

Wave windsurfen in competitie verband is een jury sport. De deelnemers varen in heats van 12 tot 15 min en laten in die tijd sprongen en golfritten zien. Aangezien de ONKwave events overall winnaar wordt gekroond tot Nederlands kampioen kun je de beste windsurfers van Nederland verwachten. Het event van vorig jaar werd gehouden tijdens een van de najaar stormen. Klik op de afbeelding hiernaast om te zien wat je kan verwachten van het event:

De Essential Store ONKWave 2014 bestaat uit 2 events op voormalige PWA locaties te weten: Scheveningen en Zandvoort.

De wachtperioden voor het event in Scheveningen zijn:
17 en 18 Mei
24 en 25 Mei
14 en 15 Juni

De wachtperioden voor het tweede event en de finale van het ONK wave in Zandvoort zijn:
30 en 31 Augustus
6 en 7 September
13 en 14 September
Houdt de website in de gaten of de wedstrijden doorgaan: wedstrijdsurfen.nl

Beide competities vinden alleen plaats als de condities goed zijn. Als de organisatie ziet dat de omstandigheden goed zijn worden de deelnemers bereikt via social media. De events zelf worden als 'flash mobs' georganiseerd. Op deze wijze kunnen we bij doorgang van een event per definitie een gave show laten zien aan de toeschouwers en wordt de ONK wave kampioen gekozen in condities die een kampioen waardig zijn.

Het nieuws over het ONK wave is te volgen via de websites van de sponsor(en) of via:wedstrijdsurfen.nl

Vind je het leuk om er bij te zijn en wil je goede plek vooraan bemachtingen stuur dan een mail naar fanatiek surfer en eigenaar van ProSpex Maxim Spek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven