Nieuws

Waarom is ProSpex ook in het buitenland succesvol?

Het is dus belangrijk de taal en cultuur te kennen. Daarnaast kunnen we een campagne eerst goed ontwikkelen in 1 taalgebied en dan vervolgens met de lessons learned uitrollen. Zo profiteren alle landen van het succes. Inmiddels zitten hier medewerkers die Vlaams, Engels, Frans, Spaans en Duits spreken voor een succesvolle benadering van de verschillende markten”.

Binnen vijf jaar is ProSpex uitgegroeid tot marktleider in B2B telemarketing. Twee jaar geleden werd een vestiging geopend in Spanje. In eerste instantie met de bedoeling in te spelen op de werkgelegenheidsbehoefte onder de Nederlandse gemeenschap aan de Spaanse Costa. Inmiddels worden vanuit ProSpex Spanje niet alleen veelbelovende resultaten behaald in Nederland. Steeds vaker wordt ProSpex door bedrijven benaderd voor internationale campagnes. Wat is het geheim achter dit succes?

Succes in het buitenland

Directeur ProSpex Maxim Spek: “Het is vrij snel gegaan. Het begon met diverse campagnes op de Vlaamstalige Belgische markt. Voor het succesvol benaderen van die markt werkten we met Vlamingen die we al aan het werk hadden op diverse andere projecten. Vlamingen doen het overigens erg goed op Nederlandse projecten. Andersom werkt dat minder. We hebben gemerkt dat het belangrijk is dat mensen de taal echt vloeiend spreken uiteraard, maar ook de lokale gebruiken kennen. Een Belg zegt al vrij snel ja tegen het verzoek om een afspraak te maken voor een sales collega. Echter, wat is deze waard als je hem onvoldoende kwalificeert? Kortom, het is dus belangrijk de taal en cultuur te kennen. Daarnaast kunnen we een campagne eerst goed ontwikkelen in 1 taalgebied en dan vervolgens met de lessons learned uitrollen. Zo profiteren alle landen van het succes. Inmiddels zitten hier medewerkers die Vlaams, Engels, Frans, Spaans en Duits spreken voor een succesvolle benadering van de verschillende markten”.

Kunnen wij u helpen bij het succesvol benaderen van de internationale markt? ProSpex geeft u graag strategisch advies voor een succesvolle benadering in de (internationale) markt. Neem contact met ons op via: 0708506600.

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven