Vacature

Afstudeerstage Social Media

Amsterdam Sloterdijk

Prospex is een hard groeiende scale-up in Amsterdam Sloterdijk en specialist in business-to-business leadgeneratie. Wij werken vanuit de visie dat verkoop het resultaat is van een relatie. Wij ontwikkelen inventieve campagnestrategieën waarbij stapsgewijs kennis wordt gedeeld met de doelgroep. Het LinkedIn platform vormt daarbij het fundament. Het communiceren van relevante informatie, op het juiste moment en aan de juiste doelgroep brengt onze klanten van koud contact naar een warme relatie. We werken met inmiddels 40 collega's in 5 landen voor 70 klanten waaronder BMW, Siemens, Nestlé, NS, EuroFiber, OutSystems, maar ook vele MKB bedrijven.

Er heerst een work smart, play hard mentaliteit. Een gezonde mix van hard werken en plezier maken!

Wat ga je doen?

Als stagiair social media bij Prospex, zorg jij er voor dat de social media communicatie to the point is. Je wordt onderdeel van het snel groeiende social media team met jonge ambitieuze professionals.

Dagelijks ga je, onder begeleiding van een ervaren social media marketeer, klanten helpen succesvol te zijn op social media. Het LinkedIn platform vormt daarbij het fundament. We plaatsen wekelijks engaging content en jij adviseert je klanten in het selecteren van relevante prospects. Daarbij bedenk je slimme follow-up messaging flows en houd jij je bezig met de optimalisatie daarvan.

We werken data gedreven, voeren doorlopend A/B tests uit om de resultaten en conversies te optimaliseren. Je hebt daar veel contact over met klanten om af te stemmen en de strategie waar nodig aan te passen.
In het begin van de stageperiode zul je intensief begeleid worden door een ervaren social media marketeer. Het doel is dat je uiteindelijk ook (deels) zelfstandig interne en/of externe klanten kunt gaan bedienen, zodat je volwaardige ervaring kunt opdoen

Wat neem jij mee?

 • Studerend HBO of WO
 • Enige (stage) werkervaring binnen een administratieve/commerciële omgeving
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Minimaal 24 uur per week mee kunnen lopen op de afdeling (verspreid over 5 dagen) Daarnaast is er ruimte om te werken aan je afstudeeropdracht

Wie ben jij?

 • Je wilt graag leren en de beste worden
 • Je houdt van een commercieel gedreven omgeving
 • Digitaal vaardig, affiniteit met social media
 • Je bent ondernemend ingesteld en communicatie vaardig

Doorgroeien

Bij Prospex is er alle ruimte om door te groeien, ook voor stagiaires. En daarmee bedoelen we niet alleen je carrière pad, maar ook groeien als mens. Samen zoeken we naar de rollen die het beste passen bij je talenten. Succes is in onze ogen doen waar je goed in bent. De één is goed met cijfers en data gedreven marketing strategieën ontwikkelen. De ander is van nature een echte coach. Het beste wat je kunt worden is jezelf… (eerlijk gepikt van Sylvia Toth).

We zijn dan ook een ambitieus team. Onze cultuur laat zich het beste omschrijven als ‘topsport’ cultuur. Een topsporter wil zichzelf continu verbeteren. We stimuleren gezond eten, veel bewegen en een goede work-life balance. Gelukkige en gezonde medewerkers zijn succesvoller, hebben meer energie en zijn meer betrokken. Win-win voor iedereen.

Er is volop ruimte voor initiatief. Dat kan alleen als fouten maken mag. We helpen je diverse vaardigheden te ontwikkelen en verschillende vakgebieden te ontdekken. We werken voor veel verschillende klanten en we ondersteunen hen met uiteenlopende type marketing activiteiten. Je kunt je bij ons ontwikkelen binnen de afdeling waar je stage loopt, maar je kunt ook een kijkje nemen bij één van onze andere marketing afdelingen. Wellicht kun je na je stage wel bij ons aan de slag!

Extra voordelen die de baan nog aantrekkelijker maken:

 • €350 euro stagevergoeding (Dit bedrag geldt bij fulltime stage)
 • Flexplekken op kantoor in Amsterdam Sloterdijk (vlakbij NS station Sloterdijk)
 • Werken in een dynamisch jong team
 • Mogelijkheid op een leuke job bij ons
 • Goede & open werksfeer met gezellige borrels op ons dakterras met uitzicht over Amsterdam. Regelmatig leuke uitjes! We zijn in september 2022 met het hele team naar Istanbul geweest! 😊

Nieuwsgierig? Leer ons beter kennen

Lees dan het interview met een van onze stagiaires en lees  het interview met een van onze social media marketeers.

Voor een goed beeld van de sfeer op kantoor, check hier eens naar ons Instagram kanaal. 
En wil je beter begrijpen wat wij doen, klik dan hier voor onze aanpak voor social selling. 

 Wat kun je verwachten van de sollicitatie procedure?

 • Online kennismaking
 • Een gesprek bij ons op kantoor om elkaar beter te leren kennen
 • Afrondend telefonisch gesprek om stageovereenkomst en afstudeeropdracht af te stemmen

Heb je interesse of vragen?

Neem dan contact ons op.
Mobiel: +31(0)88-0150700
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven