Vacature

Salesvak leren van een rasondernemer?

Ben jij op zoek naar een leuke flexibele commerciële baan in Amsterdam?!

Kernwoorden

Ondernemer, Amsterdam, relatiebouwer, volhouder, zelfbewust, zelfstandig, ambitieus, gedreven, nieuwsgierig, communicatief, sales, drive naar succes, pro-actief, winnaar!

Ondernemer worden?

Dit is je kans!
Wat maakt ondernemen zo gaaf? Ondernemen is relaties bouwen. Ondernemen is de bevestiging krijgen dat mensen je vertrouwen, dat ze geloven in jouw droom. Maar ook doorvechten als het tegenzit. Je laat je door niets en niemand tegenhouden. Durf jij die CEO te overtuigen van jouw mening? Je zoekt altijd naar een gave oplossing! Daarom zijn goede ondernemers in de basis ook goede verkopers. Uiteindelijk verkoop jij jouw droom aan de wereld. Wil jij hierin excelleren? Eigenlijk is hier geen opleiding voor, behalve de praktijk. Dit is je kans.

 

Carrièrepad

Het eerste jaar zal je starten op onze vestiging in Amsterdam als rechterhand van de eigenaar van prospex: Maxim Spek. Onder de vleugels van Maxim leer je alles over B2B sales en ondernemen. Je wordt tevens direct ondergedompeld in de nieuwe wereld van marketing en sales in ons eigen social selling opleidingsprograma van 12 maanden. We hebben een inmiddels bewezen carrièrepad ontwikkeld waarbij je elke maand een gesprek hebt met Maxim. Elke maand staan we stil bij je ontwikkeling en leerdoelen. Hierbij word je direct getraind in het voeren van een dialoog en het goed luisteren naar prospects. Tevens zul je ook direct al offertes uitwerken en CRM bijhouden. Zodra je er klaar voor bent ga je eerste leads zelf opvolgen en closen. Verder ga je regelmatig samen op pad met rasondernemer Maxim Spek. Doelstelling voor het eerste jaar is dat je in staat bent een warme relatie te ontwikkelen met top accounts. Tevens zal Maxim je in de praktijk meenemen in alle andere aspecten van het ondernemen: financiële planning, HR en het leiden van een onderneming. Na een ongeveer een jaar ben je klaar voor je eerste eigen sales trajecten op de MKB doelgroep. Het marketing team genereert leads via onze eigen social kanalen en plant vanaf dat moment afspraken in jouw eigen agenda. Wat is je ambitie? Wil je zelf een bedrijf starten? Doorgroeien binnen prospex? De wereld ligt aan jouw voeten.

Het grootste deel van de werkzaamheden zal plaatsvinden op ons kantoor in Amsterdam Sloterdijk. Af en toe thuiswerken is geen probleem. We spreken onze klanten veelal via video, maar gaan ook geregeld buiten de deur kijken. Een deel-Tesla staat klaar op het parkeerterrein.

Wie ben jij?

We zoeken een zelfstandige en zeer ambitieuze junior ondernemer die wil doorgroeien naar de top van Nederland. Je beseft je dat een goede ondernemer een top verkoper is. Dat wil je heel graag leren. Je hebt wellicht je eerste bedrijf al opgezet of dit is jouw eerste of tweede baan. Je houdt van verandering en schakelt snel. Je hebt passie voor het bouwen van zakelijke relaties via social media. Je wil absoluut de beste worden in jouw vak. Dat blijkt ook wel uit bijvoorbeeld jouw (top)-sport verleden. Je ziet werken met targets dan ook als uitdaging.

Jij als persoon

Een ondernemer is iemand met een eigen mening en een duidelijke ambitie. Je bent een duidelijke leider, geen volger. Jij bent niet op je mondje gevallen en mede doordat je de zaakjes goed onder controle hebt loop je niet achter de feiten aan. Jij bent een gesprekspartner op niveau en met je natuurlijke charisma en overtuigingskracht weet je mensen voor je te winnen.

 • ‘Challenger’ is jouw middlename!
 • Dit wordt aangevuld met pro-actief en hands on.
 • Je hebt veel energie om alles wat op jouw pad komt om te zetten in kansen.

Wat neem jij mee

 • Afgemaakte HBO / WO opleiding met een commerciële of economische richting
 • Commerciële werkervaring opgedaan door eerste baan, als ondernemer, bijbaan of stage
 • Enorme interesse in de nieuwe wereld van B2B marketing & sales, vooral Linkedin en contentmarketing.
 • Goede communicatieve vaardigheden; het spreken en schrijven van Algemeen Beschaafd Nederlands is vanzelfsprekend
 • Analytisch sterk en je hebt een goed commercieel inzicht.

Wat bieden wij jou

 • Marktconform salaris
 • Een uitdagende functie bij dé creatieve specialist in B2B social influencing
 • Social selling opleidingsprogramma 12 maanden
 • Persoonlijk opleidingstraject van onze oprichter Maxim Spek
 • Training-on-the-job met volop doorgroei mogelijkheden.
 • Werken op een mooie plek in Amsterdam, in een jong en gezellig team waarmee je ook regelmatig een biertje drinkt of een potje tafelvoetbal speelt.
 • Een interessante bonusregeling.
 • Laptop & telefoon vergoeding
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • Klanten bezoeken met de deel-Tesla

Over prospex

Wij geloven dat marketing steeds meer gaat verschuiven van merken naar mensen. Middelpunt vormen de influencers of thoughtleaders waaromheen het netwerk steeds belangrijker wordt. Vanuit deze thoughtleaders zal kennis moeten worden gedeeld die ook daadwerkelijk relevant is voor de doelgroep. Aan de andere kant moet ook worden gezorgd voor voldoende connecties of volgers, zodat de content ook gelezen wordt en je steeds meer engagement kunt verwachten. Omdat we weten dat een flink deel van de doelgroep dagelijks actief is op LinkedIn stellen we dit platform centraal in onze aanpak. We geloven daarbij in een integrale combinatie van push en pull. Los content delen, of connecties leggen werkt niet. Een integrale aanpak wel.
Kijk hier naar ons meest recente social selling webinar en maak kennis met onze visie, een aantal klantvoorbeelden en directeur Maxim Spek en de inmiddels succesvolle Jim Nooren die jou voorging.

Bij prospex werken we met zo’n 50 mensen in vast of flexibel dienstverband voor klanten als Siemens, BMW, Levi9, Arboned, OutSystems, YoungCapital en vele MKB bedrijven. Maak ook alvast even kennis met account director Filip Torkar die een aantal maanden geleden koos voor prospex. Of bijvoorbeeld content marketeer Tosca Buren.

Stuur ons jouw CV en/of LinkedIn profiel!

Als jij hard werken niet schuwt, graag met ons successen viert en voldoende bagage meebrengt om ons team te complementeren neem dan contact op! Stuur ons je CV en/of LinkedIn profiel aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Proces


 • De hele maand maart 2021 zal onze recruiter Maureen zoveel mogelijk kandidaten spreken middels video of telefoon.
 • De 3 tot 5 top kandidaten zullen worden uitgenodigd voor de kennismakingsdag op 13 april. Een ‘match made in heaven’ moet van 2 kanten komen. We vinden het daarom belangrijk dat jij de kans krijgt prospex echt goed te leren kennen voordat jij je keuze maakt. Andersom willen we jou natuurlijk uitdagen te laten zien wat je in huis hebt. Daar gaan we echt een mooi feestje van maken!
 • Kennismakingsdag dinsdag 13 april van 9.00 – 17.30. Deze Corona proof dag ziet er als volgt uit:

08.30 – 09.00 > Ontvangst met koffie @ prospex Amsterdam

09.00 – 10.00 > Rondleiding prospex, voorstelronde & kennismaken met Maxim Spek en de andere leden van het sales team

10.00 – 12.00 > Ronde 1 - Speed date sessies Maxim & Jim

12.00 – 13.00 > Gezamenlijke lunch

13.00 – 15.00 > Ronde 2 - Case uitwerken en presenteren

15.00 – 15.30 > Pauze

15.30 – 17.30 > Ronde 3 - Speed date met prospex directie

 • Binnen 3 dagen gaan we in gesprek met de kandidaat die volgens ons het beste zou passen. Uiteraard horen we dan graag of er een wederzijdse match is.

Contactgegevens recruitment

Contactpersoon: Maureen Overbeek Bloem
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: +31 (0) 624 251 843

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven