Vacature

Sales Development Representative (SDR)

Amsterdam Sloterdijk – minimaal 24 uur per week

Wil jij jouw professionele carrière kick starten bij een hard groeiende scale-up in Amsterdam? Voel jij je thuis in de wereld van digital en social media en wil jij alle geheimen van LinkedIn en social selling leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn een hard groeiende scale-up in Amsterdam Sloterdijk. Wij werken vanuit de visie dat verkoop het resultaat is van een relatie. Prospex is specialist in business-to-business leadgeneratie. Wij ontwikkelen inventieve campagnestrategieën waarbij stapsgewijs kennis wordt gedeeld met de doelgroep. Het LinkedIn platform vormt daarbij het fundament. Het communiceren van relevante informatie, op het juiste moment en aan de juiste doelgroep brengt onze klanten van koud contact naar een warme relatie. We werken met inmiddels 40 collega's in 5 landen voor 70 klanten waaronder BMW, Siemens, Nestlé, NS, EuroFiber, OutSystems, maar ook vele MKB bedrijven. Er heerst een work smart, play hard mentaliteit. Hard werken en plezier maken staan in een gezonde balans tegenover elkaar. Voor ons groeiende lead development team zijn we op zoek naar minimaal twee nieuwe commerciële collega's.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag in het groeiende SDR team. Je collega´s van het content team creëren en plaatsen wekelijkse social content op het platform LinkedIn. Dit doen ze voor verschillende klanten. Als SDR heb je via de messaging van LinkedIn contact met de prospects van deze klanten. Je maakt samen met het social media team message flows en zorgt er voor dat deze continu worden opgevolgd. Zodra de lead is opgewarmd ga jij telefonisch het gesprek aan met de prospect. Dit zijn over het algemeen hoogwaardige gesprekken (management- en directieniveau). Zo warm je de relatie verder op. Jij verleidt vervolgens de prospects tot bijvoorbeeld deelname aan een onderzoek, een afspraak via Teams of een webinar. Nooit pusherig, altijd op basis van inhoud. Samen met het team en onze klanten overleg je de passende tone of voice. Als SDR ben je dan ook een belangrijke schakel in het contact met de prospects van onze klanten.

Wat neem jij mee?

 • MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Werkervaring binnen een commerciële omgeving
 • Ervaring in (telefonische) acquisitie is een sterke pre
 • Digitaal vaardig, bekend met de social media kanalen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse & Engelse taal in woord en geschrift

Wie ben jij?

 • Je hebt een commerciële drive en je ziet werken met targets als een uitdaging
 • Je ziet jezelf als een challenger; je vindt het leuk om een prospect uit te dagen en durft de juiste vragen te stellen
 • Je bent communicatie vaardig, in staat om een goed inhoudelijk, onderbouwd gesprek te voeren
 • Je bent in staat om zakelijke taal te spreken op hoogwaardig (management- en directie) niveau
 • Je bent in staat zelfstandig aan campagnes te werken, deze makkelijk eigen te maken en waar mogelijk gespreksvaardigheden te perfectioneren
 • Je bent bereid om met ons mee te denken en te groeien
 • Je hebt een professionele houding (jij bent het visite kaartje van onze klant)

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou de handvatten om jezelf volop te ontwikkelen op het gebied van social selling en telefonisch overtuigen. Je werkt in een prettige ongedwongen werksfeer waar jong leert van oud en oud leert van jong. Wij bieden trainingen aan die je helpen je gespreksvaardigheden, social selling skills en kennis op het gebied van sales te verbeteren.

Doorgroeien

Bij Prospex is er alle ruimte om door te groeien. En daarmee bedoelen we niet alleen je carrière pad, maar ook groeien als mens. Samen zoeken we naar de rollen die het beste passen bij je talenten. Succes is in onze ogen doen waar je goed in bent. De één is goed met cijfers en data gedreven marketing strategieën ontwikkelen. De ander is van nature een echte coach. Het beste wat je kunt worden is jezelf… (eerlijk gepikt van Sylvia Toth).

We zijn dan ook een ambitieus team. Onze cultuur laat zich het beste omschrijven als ‘topsport’ cultuur. Een topsporter wil zichzelf continu verbeteren. We stimuleren gezond eten, veel bewegen en een goede work-life balance. Gelukkige en gezonde medewerkers zijn succesvoller, hebben meer energie en zijn meer betrokken. Win-win voor iedereen.

Er is volop ruimte voor initiatief. Dat kan alleen als fouten maken mag. We helpen je diverse vaardigheden te ontwikkelen en verschillende vakgebieden te ontdekken. We werken voor veel verschillende klanten en we ondersteunen hen met uiteenlopende type marketing activiteiten. Je kunt bij ons doorgroeien binnen de afdeling waar je bent begonnen, maar ook stappen maken bij één van onze andere marketing afdelingen. The sky is the limit!

Extra voordelen die de baan nog aantrekkelijker maken:

 • Marktconform salaris
 • Dienstverband
 • Afwisselende functie
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Flexplekken op kantoor in Amsterdam Sloterdijk (vlakbij NS station Sloterdijk) en thuiswerken
 • Parttime en fulltime mogelijkheden (minimaal 24 uur per week)
 • Goede & open werksfeer met gezellige borrels op ons dakterras met uitzicht over Amsterdam. Regelmatig leuke uitjes! We zijn in september 2022 met het hele team naar Istanbul geweest! 😊

Nieuwsgierig? Leer ons beter kennen

En wil je alvast meer lezen wat over wij doen, klik hier voor onze aanpak voor social selling.
Wil je de sfeer bij ons sfeer proeven? Kijk hier eens naar ons Instagram kanaal. 

Wat kun je verwachten van de sollicitatie procedure?

• Online kennismaking met de recruiter
• Een informeel f2f gesprek op kantoor om elkaar beter te leren kennen
• Afrondend telefonisch gesprek om contractuele zaken te bespreken

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze recruiter Maureen.
Mobiel: 06-24 25 18 43
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reageren

Als jij hard werken niet schuwt, graag met ons successen viert en ‘challenger’ jouw middle name is, stuur dan snel je CV en motivatie – in welke vorm dan ook – naar Maureen via bovenstaande contactgegevens.

 

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven