Vacature

Social Media Marketeer

Amsterdam – Fulltime

Wil jij jouw professionele carrière kick starten bij een hard groeiende scale-up in Amsterdam? Voel jij je thuis in de wereld van digital en social media en wil jij alle geheimen van LinkedIn en social selling leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Prospex is een hard groeiende scale-up in Amsterdam Sloterdijk. Wij werken vanuit de visie dat verkoop het resultaat is van een relatie. Prospex is specialist in business-to-business leadgeneratie. Wij ontwikkelen inventieve campagnestrategieën waarbij stapsgewijs kennis wordt gedeeld met de doelgroep. Het LinkedIn platform vormt daarbij het fundament. Het communiceren van relevante informatie, op het juiste moment en aan de juiste doelgroep brengt onze klanten van koud contact naar een warme relatie. We werken met inmiddels 40 collega's in 5 landen voor 70 klanten waaronder BMW, Verint, Siemens, Nestlé, NS, EuroFiber, OutSystems, maar ook vele MKB bedrijven. Er heerst een work smart, play hard mentaliteit. Een gezonde mix van hard werken en plezier maken. Voor ons groeiende social marketing team zijn we op zoek naar twee nieuwe collega's.

Wat ga je doen?

Als social media marketeer, bij prospex, zorg jij er voor dat de social media communicatie to the point is. Voor onze nieuwste propositie word jij onderdeel van het hard groeiende team social assistants, die allemaal in dezelfde fase van hun carrière zitten! Dagelijks ga jij jouw klanten helpen groeien. Het LinkedIn platform vormt daarbij het fundament.
Je collega's van het content team creëren en plaatsen wekelijks social content. Jij adviseert je klanten maandelijks in het selecteren van relevante prospects. Dagelijks kijk je naar slimme messaging en follow-ups. Daarbij worden alle activiteiten nauwkeurig vastgelegd zodat we data gedreven kunnen, sturen voor de beste resulaten. Je hebt veel contact met je klanten om de strategie te bepalen, te reviewen, te optimaliseren en af te stemmen. Zo help jij jouw klanten onder de aandacht te komen bij hun prospects.

Wat neem jij mee?

 • Werkervaring in de sales of marketing is een pre maar niet vereist
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je bent administratief vaardig, bij voorkeur heb je hier al wat werkervaring mee opgedaan
 • Digitaal vaardig, bekend met de social media kanalen
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Goede beheersing van de Engelse taal is een sterke pre, zowel in woord als geschrift

Wie ben jij?

 • Je wil graag leren en de beste worden
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig
 • Je bent organisatorisch sterk, in staat om je werk goed te organiseren en te plannen
 • Je toont graag initiatieven
 • Je werkt nauwkeurig
 • Je houdt van een commercieel gedreven omgeving

Wat bieden wij jou?

We leren je alle geheimen van LinkedIn en social selling. Daarbij leer je veel verschillende klanten kennen. Je gaat ervaren wat de dynamiek is binnen een grote corporate, maar ook snelle scale-ups zijn klant bij prospex. Als het bij je past kun je ook voor onze internationale klanten aan de slag. We leren je communiceren met prospects op verschillende niveaus en in diverse branches. Naar verloop van tijd zit je samen met onze klanten aan de groeiknoppen van hun social marketing aanpak.

Doorgroeien

Bij Prospex is er alle ruimte om door te groeien. En daarmee bedoelen we niet alleen je carrière pad, maar ook groeien als mens. Samen zoeken we naar de rollen die het beste passen bij je talenten. Succes is in onze ogen doen waar je goed in bent. De één is goed met cijfers en data gedreven marketing strategieën ontwikkelen. De ander is van nature een echte coach. Het beste wat je kunt worden is jezelf... (eerlijk gepikt van Sylvia Toth).

We zijn dan ook een ambitieus team. Onze cultuur laat zich het beste omschrijven als 'topsport' cultuur. Een topsporter wil zichzelf continu verbeteren. We stimuleren gezond eten, veel bewegen en een goede work-life balance. Gelukkige en gezonde medewerkers zijn succesvoller, hebben meer energie en zijn meer betrokken. Win-win voor iedereen.

Er is volop ruimte voor initiatief. Dat kan alleen als fouten maken mag. We helpen je diverse vaardigheden te ontwikkelen en verschillende vakgebieden te ontdekken. We werken voor veel verschillende klanten en we ondersteunen hen met uiteenlopende type marketing activiteiten. Je kunt bij ons doorgroeien binnen de afdeling waar je bent begonnen, maar ook stappen maken bij één van onze andere marketing afdelingen. The sky is the limit!

Extra voordelen die de baan nog aantrekkelijker maken:

 • Goed salaris & een bonus bij goede resultaten
 • Een telefoon plan, laptop
 • Flexplekken op kantoor in Amsterdam Sloterdijk (vlakbij NS station Sloterdijk) en thuiswerken
 • Bij voorkeur fulltime, maar parttime mogelijkheden zijn bespreekbaar
 • Goede & open werksfeer met gezellige borrels op ons dakterras met uitzicht over Amsterdam. Regelmatig leuke uitjes! We zijn in september 2022 met het hele team naar Istanbul geweest! 😊

Nieuwsgierig? Leer ons beter kennen

Wil je meer over de functie, lees dan eens het interview met een van onze social media marketeers.

Wil je meer weten over wat wij doen, lees dan eens ons recente onderzoek naar social selling

Wil je de sfeer bij ons proeven? Kijk eens naar ons YouTube kanaal.

 Wat kun je verwachten van de sollicitatie procedure?

 • Online kennismaking met onze recruiter Maureen
 • Een relevante opdracht in combinatie met kennismaking met 1 of 2 van de collega´s
 • Een informeel gesprek bij ons op kantoor om elkaar beter te leren kennen
 • Afrondend telefonisch gesprek om contractuele zaken te bespreken

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze recruiter Maureen.
Mobiel: 06-24 25 18 43
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reageren

Als jij hard werken niet schuwt, graag met ons successen viert en ‘social’ jouw middle name is, stuur dan snel je CV en motivatie – in welke vorm dan ook – naar Maureen via bovenstaande contactgegevens.

 

Meer weten?

Er gaat niets boven persoonlijk contact.
Wij maken graag eens kennis.

Maak een afspraak

Naar boven